open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo
Zatražen pritvor za direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je određivanje pritvora za Dragana Šojića, direktora Službe za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine, koji je uhapšen jučer.
25.05.2022. u 10:32
get url
text

- Postupajući u predmetu za visoku korupciju, nakon ispitivanja osumnjičenog u prisustvu njegovog advokata, tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana, za osumnjičenog Dragana Šojića, rođenog 1961. godine u Šapcu - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

VEZANI TEKST - Ko je uhapšeni Šojić: Šarovićev čovjek od povjerenja, rat proveo na Jevrejskom, svjedočio u korist Karadžića

Navedeno je da se istraga intenzivno nastavlja, a pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva iz razloga što Šojić ima državljanstvo susjedne zemlje, gdje često putuje i boravi.

- Mjera pritvora zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, predložena je iz razloga jer se radi o ovlaštenoj osobi i dužnosniku institucije, a tijekom istrage prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni već vršio pritisak na sebi podređene djelatnike, u smislu nezakonitih izmjena određene dokumentacije. 

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH - dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.