open-navfaktor-logo
search
Zrbinjavanje
Zatvara se kolektivni centar u Čeliću: Ključeve novih stanova preuzelo 18 porodica
Završena je implementacija projekta CEB II - "Zatvaranje kolektivnih i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja" u Čeliću.
17.11.2023. u 12:23
get url
text

Realizacijom ovog projekta osigurane su stambene jedinice za 18 porodica koje su do sada koristile kolektivni ili alternativni vid smještaja. U Federaciji Bosne i Hercegovine projekat implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, uz podršku Razvojne banke Vijeća Evrope.

Uručenju ključeva korisnicima prisustvovali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, savjetnica ministra za ljudska prava i izbjeglice Amina Kavazović, načelnik Općine Čelić Admir Hrustanović i predstavnici donatora. 

- Ovaj projekat za korisnike znači dom. Pored prostora u kojem će boraviti želimo donijeti i toplinu kojom pokazujemo svoju brigu prema najranjivijim kategorijama našeg društva. Sretni smo što je osamnaest porodica trajno dobilo stambeno zbrinjavanje i time riješili najvažnije životno pitanje - kazao je Nerin Dizdar, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

FOTO: FMROI

Asmira Hercegovac preuzela je ključeve stana, ističe da se ponovo rodila.

- Ne postoje riječi kojima mogu opisati sreću. Dočekali smo momenat da imamo prostor kojeg ćemo zvati svojim. Ovo je veliki dan za sve nas i zahvalni smo svima koji su uspješno vodili ovaj projekat - kazala je Hercegovac.

Ukupna vrijednost podprojekta u Čeliću iznosila je oko 1.500.000 KM (1.170.000 KM kreditna sredstva CEB-a i iznos od 330.000 KM sredstava je osigurala Općina Čelić), saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.