open-navfaktor-logo
search
Intervenisali
Zatvoreni opasni šahtovi u ulici Zmaja od Bosne u Novom Sarajevu
Nakon pisanja Faktora o opasnom šahtu u ulici Zmaja od Bosne do broja 88 u Novom Sarajevu intervenirala je ekipa "Vodovoda i kanalizacije". Ispostavilo se na terenu da nije bio otvoren samo jedan već dva opasna šahta jer su sa njih ukradeni poklopci.
05.10.2023. u 07:58
get url
text

U ovom preduzeću kažu kako su krađe poklopaca i rešetki sa šahtova i slivnika učestala pojava te im često pristižu prijave.

- Umjesto što tragaju za počiniocima, što je izuzetno teško za istražiti i dokazati, nadležni bi trebali pronaći otkupljivače sirovina kako bi se ujedno i identificirali i počinioci, ali i kako bi se ovom problemu stalo u kraj.

Ekipe Pogona Kanalizacija svakodnevno na terenu čiste kanalizacione mreže, šahtove i slivnike, ali i rade popravke te postavljaju poklopace i rešetke na onim lokacijama na kojima je prijavljeno otuđenje - rečeno nam je.

Dodaju kako građani sve uočene nedostatke i nepravilnosti mogu kontaktirati KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo, pozivom u dispečerski centar Kanalizacije ili putem linka na web stranici izvršiti prijavu koja se dalje prosljeđuje službama koje postupaju u skladu sa svojim nadležnostima, a kako bi djelovali, odnosno, kako ne bi došlo do povrede građana ili oštećenja automobila.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.