open-navfaktor-logo
search
Obavijestili građane
Zavod zdravstvenog osiguranja KS prestaje sa refundacijom troškova PCR testiranja
Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo više neće vršiti refundaciju troškova za PCR testiranje prilikom prijema pacijenata u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), navedeno je na zvaničnoj stranici ovog Zavoda.
21.12.2022. u 19:44
get url
text

Podsjetimo, "Krizni štab KS je naredbom od 9. maja ove godine naložio da je za redovni prijem na liječenje u zdravstvenu ustanovu u KS dostatan negativan antigen test, a da PCR test nije obavezan".

- U skladu sa internim procedurama KCUS je od pacijenata koji su planirani za prijem na liječenje u navedenu zdravstvenu ustanovu zahtijevao negativan PCR test, ne stariji od 48 sati. Poštujući naredbu Kriznog štaba KS kao obavezujuću, ovaj Zavod je osiguranicima/pacijentima refundirao predmetne usluge, uz dostavljenu dokumentaciju koja dokazuje osnovanost zahtjeva. Kako smo dopisom od 16. decembra 2022. godine od strane menadžmenta KCUS-a obaviješteni da ljekari KCUS-a više ne zahtijevaju PCR test za prijem, počev od navedenog datuma Zavod neće vršiti refundaciju troškova za pomenutu uslugu - dodaju iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Kako dalje navode "ukoliko osiguranik posjeduje dokaze iz kojih se nesumljivo da utvrditi da mu je ovlašteno lice KCUS-a ili bilo koje druge ugovorne zdravstvene ustanove na područuju Kantona Sarajevo zahtijevalo negativan PCR test prilikom prijema na liječenje, Zavod će izvršiti refundaciju nastalih troškova".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.