open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Završava se asfaltiranje Dobojske ulice
Na području mjesne zajednice "Vraca" 1. jula počeli su završni radovi na ugradnji asfaltnog sloja u ulici Dobojska od broja 37 do broja 45, u dužini od 150 metara.
01.07.2020. u 15:16
get url
text
Dobojska ulica

Ranije su završeni radovi na uklanjanju oštećene kolovozne konstrukcije, sanaciji sistema odvodnje kišne kanalizacije, ugradnji ivičnjaka i tamponskog sloja od kamenog materijala. Osim toga izvršena je nivelacija postojećih šahtova i šibera vodovodne mreže, a na mjestima gdje su isti bili polomljeni ili oštećeni ugrađeni su novi šiberi i poklopci klase nosivosti za teško saobraćajno opterećenje. Procijenjena vrijednost radova je oko 60.000 maraka, a isti se izvode u okviru radova na obnovi, zamjeni i ojačanju dotrajalih kolovoza na području Općine Novo Sarajevo za 2020. godinu, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.  

Završne radove na asfaltiranju dijela ulice Dobojska obišao je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima i predstavnicima MZ „Vraca“. U svom obraćanju za medije, Općinski načelnik je istakao kako je u ovoj godini izvršena sanacija više saobraćajnica u naselju Velešići, zatim sanacija saobraćajnica u ulicama Igmanska, Skopljanska, Avde Smajlovića, Splitska, Mustafe Behmena, te rekonstrukcija parking prostora u ulicama Behdžeta Mutevelića i Envera Šehovića.

U narednom periodu planirani su radovi na sanaciji saobraćajnica na području mjesnih zajednica Grbavica II, Grbavica I , Čengić Vila I, Čengić Vila II, Kvadrant, Vraca, Željeznička i Velešići.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.