open-navfaktor-logo
search
Odblokiran saobraćaj
Završen protest antifašista u Sarajevu, nije bilo incidenata
Prema procjenama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevu (MUPKS) danas je na protestnoj šetnji u Sarajevu, zbog održavanja mise za žrtve Bleiburga u Katedrali Srca Isusova, bilo više od 5.000 učesnika.
16.05.2020. u 14:29
get url
text

To je za Fenu kazao glasnogovornik MUPKS Mirza Hadžiabdić te dodao da nije bilo incidenata. 

Saobraćaj je bio obustavljen od 12.40 do 13.35 sati u području oko Katedrale, a nakon završetka mise ponovo je normalizovan.

{$galerijaFotografija}

Veliki broj antifašista u Sarajevu se okupio kako bi odao počast žrtvama zločinaca NDH tokom Drugog svjetskog rata u Sarajevu, i protestujući zbog mise u sarajevskoj katedrali žrtvama Bleiburga, te su se, pjevajući antifašističke i partizanske pjesme, zaputili mirnom šetnjom sa Marijin Dvora do Vječne vatre, gdje su za kratko blokirali saobraćaj.

Po okončanju mise u katedrali, okupljeni antifašisti su se razišli.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su uspješno realizovali aktivnosti u vezi osiguranja nesmetanog održavanja vjerskog obreda u sarajevskoj katedrali "Srca Isusova", kao i komemorativnu šetnju organizovanu od SABNOR-a BiH, kojoj je prisustvovalo više od pet hiljada osoba. Nisu zabilježeni nikakvi incidenti sa elementima nasilja, te se ovom prilikom zahvaljujemo građanima na saradnji i razumjevanju. Policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo svim policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i drugih policijskih agencija koji su uzeli učešća u realizaciji planiranih aktivnosti, kao i pripadnicima Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, upućuje izraze zahvalnosti za saradnju i čestita im na visoko profesionalnom odnosu tokom realizacije današnjih aktivnosti - naveo je Hadžiabdić.

FNA_121888.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.