open-navfaktor-logo
search
Preventivne mjere
Završen treći krug dezinfekcije javnih površina u općini Novo Sarajevo
Kao nastavak aktivnosti na sprečavanju širenja bolesti izazvane koronavirusom, a za poboljšanje higijensko epidemiološke situacije u uspješno je izvršen i treći krug sistemske dezinfekcije javnih površina na području cijelog teritorija općine Novo Sarajevo.
08.09.2020. u 09:11
get url
text
Dezinfekcija

Dezinfekcija je počela u večernjim satima u ponedjeljak, a trajala do ranih jutarnjih sati 8. septembra.

Počela nova školska godina, te da se dio učenika vratio u školske klupe, posebna pažnja posvećena je dezinfekciji površina oko javnih objekata obrazovnih ustanova na području općine osnovnih i srednjih škola, te vrtića. Kao i  prethodna dva puta, i ovog mjeseca aktivnosti na dezinfekciji izvršene su i oko zdravstvenih objekata Doma zdravlja "Novo Sarajevo" i ambulanti porodične medicine, zatim prostorima ispred i oko stambenih zgrada, javnih površina i dječijih igrališta, klupa, Vilsonovog šetališta, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

U ovom procesu, kao i prvi put, korištena je tehnologija koja nije opasna za zdravlje ljudi i životinja. Za izvođenje sistemske dezinfekcije na području općine zadužena je firma Sanitacija Sarajevo. Sve aktivnosti provodi Služba civilne zaštite Općine Novo Sarajevo uz asistenciju sekretara novosarajevskih mjesnih zajednica, te pripadnika Treće policijske uprave.

Još jednom apelujemo na sve građane da se, s obzirom na epidemiološku situaciju, pridržavaju svih uputa kriznih štabova, uključujući i Štab civilne zaštite Općine Novo Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.