open-navfaktor-logo
search
tramvajska pruga
Završeni radovi na raskrsnici kod Tehničke škole, Šteta poručio: Nema stajanja
Završena je i posljednja, najveća i najzahtjevnija raskrsnica na pravcu pruge Ilidža-Marijin Dvor. Ona kod Tehničke škole.
25.08.2023. u 19:34
get url
text

Objavio je informaciju ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

- Na ovom pravcu obnovljeno je 13 raskrsnica, kružni tok na Ilidži i S krivina. Sada kada se polako ali sigurno bliži kraj projekta tramvajske pruge, kada su na ovom pravcu obnovljene sve raskrsnice, reći ću vam da sam bio svjestan svega. Svjestan sam šta smo pokrenuli, kakve pritiske istrpili i šta smo napravili. Svjestan sam da se mnogi ne bi usudili raskopati cijeli grad i ući u rizike. Svjestan sam da bi se mnogi i povukli pred prvim preprekama, da ne kažem pred prvim raskrsnicama na kojima se nalaze odluke - naveo je Šteta te dodao:

- Svjestan sam kakav sam bio, da sam šutio na mnoge napade, prozivanja, ne želeći ulaziti u arene praznih priča i nerada. Želio sam raditi. Svjestan sam da se ovakvi projekti nisu desili sa ljudima koji su ga najviše kritikovali, jer su se eto solidnih 25 godina plašili političkih poena i nesigurnosti ako stvari krenu po neočekivanom. Igrali su na sigurno nad posve nesigurnim prugama, cestama, raskrsnicama.

Kako kaže, nije mu bilo teško otići na većinu ovih raskrsnica, obilaziti radnike, prugu, jer ministrovo nije samo da potpisuje.

- Tako sam shvatao svaki svoj zadatak. Možda je za neke pogrešno takvo razmišljanje, za mene nije bilo. Ponosan sam na sve raskopano, još ponosniji na sve zakopano. Znaju šine svaku našu priču. Neka je na sramotu svima vama koji ste mogli, trebali i morali dati ovom gradu nove vrijednosti, koji ste u svakom šarafu nalazili manu, koji ste govorili da šina očima nećemo vidjeti. Neka je na sramotu svaka vaša optužba.

Neka je na ponos svakoj osobi ovog grada koja je bila strpljiva, puna razumijevanja i na sve nas koji smo mislili na budućnost naše djece, na pozitivne promjene ovog grada. Neka je na ponos svaki milimetar raskrsnice, pruge svakom čovjeku koji je vario, betonirao, asfaltirao, bio tu i ispisivao historiju ovog grada - piše Šteta.

Idemo da završimo prugu, piše ministar saobraćaja i dodaje da ni tu neće stati.

- Puno je projekata koje smo pokrenuli i koje ćemo pokrenuti, jer kao što vam je poznato: Nema stajanja - zaključuje Šteta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.