open-navfaktor-logo
search
587 metara
Završeni radovi na saobraćajnici prema Bjelašnici
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta danas je sa direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem obišao posljednje radove na obnovi saobraćajnice prema Bjelašnici.
11.11.2021. u 17:01
get url
text

Na obnovljenoj dionici, dužine 587 metara, izvođeni su radovi na zamjeni sloja asfalta, izvršena je sanacija, postavljene su mreže za zaštitu kosina, a slijedi postavljanje bankina i saobraćajne signalizacije.

- Današnjim asfaltiranjem dijela saobraćajnice na dionici Trnovo-Pendičići-Dejčići-Ledići, ispunjen je ovogodišnji plan za rehabilitaciju regionalnog puta R442 Hadžići-Igman-Krupac. U ovoj godini put prema Bjelašnici dobio je novi kružni tok u dužini od 300 metara i rekonstruisanu trasu u dužini od dva kilometra - istakao je Šteta.

Rok za izvođenje radova bio je 60 dana, a izvođač je firma Orman.

- Iako smo se prilikom obnove ove dionice susreli sa neobičnim izazovima, kada se prilikom drenaže obrušio materijal i otvorio svod pećine, radovi su završeni u roku. Za sve buduće projekte važno nam je da imamo realne rokove i tako ćemo djelovati i u narednom periodu - dodao je Šteta.

Trenutno je u izradi plan i program rekonstrukcije i rehabilitacije cesta za 2022. godinu.

Danas je ova dionica bila potpuno zatvorena za saobraćaj radi izvođenja radova, te je obezbijeđen alternativni pravac, a u popodnevnim satima je puštena u promet, saopćeno je iz Press službe KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.