open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Žbanić: Srđane, odlično postavljeno pitanje, gdje je spisak ubijene djece Sarajeva?
Politički analitičar i psiholog Srđan Puhalo prije dva dana napisao je tekst u kojem problematizuje i propituje broj ubijene djece tokom opsade Sarajeva što je izazvalo burne reakcije na društvenim mrežama.
12.05.2022. u 08:54
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik: U Srebrenici kopaju prazne sanduke; Puhalo: Dokažite da je u Sarajevu ubijeno 1.601 dijete

Njegovoj ideji pridružila se i poznata rediteljica Jamsila Žbanić. Pozvala je nadležne da dostave spisak ubijene djece tokom opsade Sarajeva kako bi se utvrdio tačan broj o kojem se spekuliše ovih dana.

- Ja neću nuditi pare kao Srđan Puhalo jer smatram da (kroz poreze) sasvim dovoljno plaćamo institucije da rade na utvrđivanju činjenica (za to svaki mjesec dobijaju plaću i do sada su imali priliku objaviti svako ime ubijenog ljudskog bića, datum, okolnosti i mjesto gdje je osoba ubijena i sahranjena ili se vodi kao nestala). Napravljena je knjiga mrtvih koja govori da je u Sarajevu ubijeno duplo manje djece nego što mediji i političari koriste u svojim govorima. Za mene je i jedno jedino ubijeno u Sarajevu ili bilo gdje drugo - previše! Ne razumijem u čemu je problem da dobijemo spiskove na uvid? Izvrstan tekst Edin Ramulića! Srđane, odlično postavljeno pitanje! Trebali smo ga mi u Sarajevu prvi postaviti. Hvala ti - napisala je Žbanić na svom Facebook profilu. 

Podsjetimo, Srđan Puhalo, objavio je tekst naslovljen "dokažite da je u Sarajevu ubijeno 1.601 dijete ili prestanite koristiti taj broj".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.