open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Zbog cisterne koja je učestvovala u nesreći kod Olova saobraćaj ponovo obustavljen
Zbog novogodišnjih praznika pojačana je frekvencija vozila na svim putevima u našoj zemlji
31.12.2019. u 21:18
get url
text

Zbog zaostale cisterne iz saobraćajne nezgode, ponovo je u prekidu saobraćanje na magistralnom putu M-18 Olovo - Srednje, kod mjesta Bakići, navodi se u saopćenju BIHAMK-a.

Iz BIHAMK-a je ranije saopćeno da je nakon završetka policijskog uviđaja na mjestu nesreće, saobraćaj uspostavljen. Prema posljednjim informacijama, do obustave saobraćaja je ponovo došlo, najvjerovatnije zbog uklanjanja cisterne.

Zbog novogodišnjih praznika pojačana je frekvencija vozila na svim putevima u našoj zemlji. Posebno izdvajamo gradske centre, gdje će zbog organizovanih dočeka Nove godine dolaziti do privremenih izmjena u režimu saobraćaja. Vozačima u novogodišnjoj noći savjetujemo oprezniju vožnju, a kako ne bi doveli u opasnost sebe i ostale učesnike u saobraćaju, apelujemo da se ne sjeda za upravljač vozila ukoliko ste prethodno konzumirali alkohol.

Zbog praznika, tunel Vranduk će danas, kao i 01.01. i 02.01.2020.god. biti otvoren 24 sata (bez obustava). Od 03.01. 2020. nastavlja se dosadašnji režim saobraćaja.

Do 02.01. do ponoći, zbog novogodišnjih praznika, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, navode iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.