open-navfaktor-logo
search
Oglasio se ministar Katica
Zbog psovanja pred Sudom BiH Sanji Vulić bit će uručen prekršajni nalog
Povodom nedoličnog ponašanja zastupnice u Parlamentu Bosne i Hercegovine Sanje Vulić prilikom današnjeg dolaska pred Sud Bosne i Hercegovine na ročište u predmetu koji se vodi protiv Milorada Dodika, ministar MUP-a KS Admir Katica uputio je saopćenje.
05.02.2024. u 16:34
get url
text

VEZANI TEKST - "Nervni slom" Sanje Vulić pred Sudom: Brutalne psovke i prostačenje SNSD-ove prve dame u Parlamentu BiH

- Psovke, uvrede, vrijeđanje institucija Bosne i Hercegovine i građana nećemo tolerisati. Pratimo, nadziremo i kontrolišemo svaki dolazak, ali ne dozvoljavamo udar na naše instutucije i prelazak "crvene linije". Zastupnica u Parlamentu BiH Sanja Vulić pokazala je danas elementarno nepoštivanje institucija ove zemlje, naših građana, bahatost i nekulturu.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo utvrdili su danas narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem drugog lica ili drugim bezobzirnim ponašanjem, zbog čega će Sanji Vulić biti uručen prekršajni nalog za koji je predviđena kazna u iznosu od 200 do 600 KM. Ovo je poruka svima koji ne poštuju zakone ove zemlje da će policija MUP-a Kantona Sarajevo spremno djelovati i omogućiti svima da uživaju zakonom zagarantovana prava, ali i snose posljedice za kršenje istih - navodi se u saopćenju ministra Katice. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.