open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Zbog rekonstrukcije pruge, od ponedjeljka djelomične zabrane saobraćanja na raskrsnici na Skenderiji
U okviru rekonstrukcije tramvajske pruge, prva faza radova na raskrsnici na Skenderiji počinje u ponedjeljak, kada će na snagu stupiti određene zabrane saobraćanja.
22.07.2023. u 16:52
get url
text
Ulica Hiseta
Ulica Hiseta

VEZANI TEKST - Raskrsnica kod zgrade Elektroprivrede večeras će biti otvorena za auta, sutra počinju radovi na Pofalićima

Kako je danas saopćeno iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo, radovi će se izvoditi na jednom dijelu saobraćajnice u ulici Hiseta i to na skretanju na most prema Centru Skenderija.

U periodu izvođenja radova, s glavne saobraćajnice iz ulice Hiseta neće se moći skrenuti desno prema KJP Centar Skenderija, niti će se moći voziti saobraćajnom trakom na kojoj se nalaze šine kao ni jednom saobraćajnom trakom za kretanje pravo prema Baščaršiji.

- Svaka raskrsnica je manje ili više zahtjevna, bilo da se radi o građevinskim radovima ili regulaciji saobraćaja, stoga molimo sve vozače za razumijevanje i strpljenje, a svim radnicima koji rade na rekonstrukciji tramvajske pruge pod otežavajućim uslovima, se zahvaljujemo na svim naporima koje ulažu - navode iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Radovi na ovom dijelu izvodit će se do 2. augusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.