open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Zbog sniježnih padavina saobraćaj usporen na brojnim dionicama, teretnjaci ne mogu preko Romanije
Zbog povremeno intenzivnih sniježnih padavina usporeno je saobraćanje, posebno na dionicama preko pojedinih planinskih prijevoja. Na području Romanije obustavljen je saobraćaj za teretna vozila.
19.01.2024. u 17:36
get url
text

Zimske službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali na dionicama sa intenzivnim padavinama ipak ima snijega na kolovozu, a mjestimično i poledice.

Izdvajaju se putevi: Priluka-Glamoč-Mliništa, Ključ-Bosanski Petrovac, Bugojno-Kupres-Šuica, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Konjic i Sarajevo Tarčin-Rogoj, kao i prijevoji Makljen (Prozor-GornjiVakuf-Uskoplje), Rostovo (Bugojno-Novi Travnik), Komar (Donji Vakuf-Travnik) i Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar). 

U ostatku zemlje saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozorava se i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja i napominju vozači da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zbog zimskih uvjeta vožnje u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.