open-navfaktor-logo
search
Bihać
Zdravstveni radnici i demobilisani borci pred Skupštinom USK zbog neisplaćene plaće
Sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona, na kojoj zastupnici razmatraju budžet kantona i finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja USK, održava se u sjeni mirnih protesta budžetskih korisnika.  
19.01.2022. u 10:58
get url
text

Radnici zaposleni u zdravstvenim ustanovama, kojima zbog neusvajanja plana Zavoda nije isplaćena decembarska plaća, spontano su se okupili pred zgradom Skupštine USK kako bi ukazali na to da njihova egzistencija ne smije biti sredstvo za politikantstva.

- Od skupštinskih zastupnika tražimo da ne slušaju naredbe svojih stranačkih šefova nego da rade po savjesti. Nas politika ne zanima. Mi smo svoje plaće pošteno zaradili i samo tražimo svoja prava - kaže Elvir Hrustanović, predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Kantonalne bolnice u Bihaću.

Pred zgradom Skupštine su i demobilisani borci koji traže usvajanje budžeta kako bi Vlada USK mogla isplaćivati boračke naknade.

Na sjednici je do objave teksta bilo prisutno 26 zastupnika i za sada nema parlamentarne većine koja bi usvojila budžet i finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja USK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.