open-navfaktor-logo
search
U štrajku
Zdravstveni radnici iz Konjica će sutra blokirati saobraćajnicu M-17
Doktori medicine i stomatologije Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu, nezadovoljni zbog kašnjenja plaća i blokade računa tih zdravstvenih ustanova u petak su stupili u generalni štrajk, a za utorak, 30. novembra, oko podne najavili su blokadu magistralne ceste M17.  
29.11.2021. u 15:14
get url
text

Zdravstveni radnici traže povećanje tranše ovim dvjema institucijama te deblokiranje računa i isplatu plaća za august. 

Po riječima predsjednika Osnovne organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata Opće bolnice Konjic Irfana Jazvina, okupljanje članova tog sindikata, zdravstvenih radnika i građana općine Konjic predviđeno je u utorak, u 12 sati ispred Opće bolnice.

Kako je najavio, demonstranti bi trebali prvo proći ulicama Konjica, a zatim će blokirati magistralni put M17 u mjestu Drecelj kod Konjica.  

Jazvin dodaje da će blokirati magistralnu cestu M17 čak i ako se u ponedjeljak deblokira račun i isplate plaće jer se smatra da se za tri mjeseca može dogoditi isto.

Također je dodao da će zdravstveni radnici zajedno s kolegama iz Mostara, u slučaju da se njihovo pitanje ubrzo ne riješi, održati proteste ispred zgrade Porezne uprave, Vlade HNK i Zavoda za zdravstveno osiguranje u Mostaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.