open-navfaktor-logo
search
Uskraćena dozvola
Zdravstvenim radnicima policija HNK nije dala odobrenje za protestni skup, ali mogu šetati
Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) saopćilo je na svojim internetskim stranicama kako najavljeni protetsni skup Nezavisnog Sindikata zaposlenika SKB Mostar, koji se trebao održati 18. jula, nije dobio potrebno odobrenje od Grada Mostara i Policijske uprave Mostar.
17.07.2023. u 17:35
get url
text

Iz policije kažu kako je spomenuti sindikat uputio obavijest MUP-u HNK i kantonalnoj vladi o organiziranju protetsne šetnje i skupa od Španjolskog trga do zgrade Vlade HNK.

- Temeljem Odluke da se skupovi mogu održavati na mjestima koja su određena Zakonom, navedeni protetsni skup nema potrebno odobrenje od Grada Mostara i PU Mostar. Policijski službenici PU Mostar poduzet će sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti da sačuvaju javni red i mir jer šetnja se ne može zabraniti - dodaju iz MUP-a.

Također napominju da će tokom protestne šetnje, policijski službenici popratiti uposlenike SKB Mostar, a sve u cilju, kako kažu, sprečavanja narušavanja javnog reda i mira.

Kako je najavljeno, zdravstveni radnici će se okupiti 18. juča, u 9.30 sati ispred zgrade Gimnazije na Španjolskom trgu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.