open-navfaktor-logo
search
Danas odluka
Žele svoje plaće: Hoće li sindikati u Sarajevu izvesti na ulice hiljade radnika
Naime, uposlenici koji plaće primaju iz budžeta KS neće ih dobiti ukoliko ne dođe do usvajanja Odluke o privremenom finansiranju potreba KS
20.01.2020. u 09:16
get url
text

Koordinacija sindikata Kantona Sarajevo koju čine Sindikat osnovnog obrazovanja KS, Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja KS, Sindikat policije KS i Sindikat državnih službenika i namještenika KS danas u 13 sati održat će sastanak na kojem će biti razmatrana odluka o organizovanju protesta zbog aktuelnih dešavanja u Kantonu Sarajevo.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio predsjednik Sindikata policije KS Sadik Ećo.

- Najvjerovatnije da ćemo zakazati proteste za 28. januar. To su protesti protiv zakonodavne i izvršne vlasti. Mi tražimo da se usvoji odluka o privremenom finansiranju poteba Kantona Sarajevo – pojasnio je Ećo.

Naime, uposlenici koji plaće primaju iz budžeta KS neće ih dobiti ukoliko ne dođe do usvajanja Odluke o privremenom finansiranju potreba KS.

Na današnjem sastanku očekuje se da budu doneseni zaključci o zajedničkom djelovanju sindikata prema zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u Kantonu Sarajevo, a nakon posljednjih dešavanja u Skupštini Kantona Sarajevo i nakon što nije usvojen budžet, niti odluka o privremenom finansiranju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.