open-navfaktor-logo
search
Pismo Sindikata
Željezničari traže razgovor s Nikšićem: Oduzeto nam je dostojanstvo, spremni smo "zalediti" FBiH
Samostalni sindikat izvršnog osoblja područje infrastrukture Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine (SSIOPI ŽFBIH) uputio je otvoreno pismo Zastupničkom domu Parlementa FBiH i premijeru FBiH Nerminu Nikšiću u kojem su ukazali na probleme u Željeznicama, a posebno na niske plaće zaposlenih.
31.05.2023. u 15:08
get url
text

- Od početka formiranja vlada i domova naroda upozoravali smo i upućivali na neznanje i bahatost samom inicijativom za oduzimanje 10 miliona KM od tranše za infrastrukturu Željeznica FBiH.

VEZANI TEKST - Amandmanima HDZ-a i Osmorke "skida" se 10 miliona od Željeznica FBiH; Sindikat: Zaustavit ćemo saobraćaj!

U mnogim javnim istupima kao i razgovorima iznijeli smo problematiku koja postoji u Željeznicama FBiH. Ono što je najbitnije jeste male plaće. Po statističkim podacima mi željezničari imamo najmanje plaće u FBiH. Hiperinflacija je učinila svoje i sad smo ispod ljestvice i preživljavanja. Borimo se sa vama na dostojanstven način iako nam je dostojanstvo oduzeto - navodi se u otvorenom pismu koje je potpisao predsjednik SSIOPI ŽFBIH Nedžad Čosić.

Ovim pismom vas upozoravamo po ko zna koji put, ističu iz Sindikata, da se mi nismo ušutili nego čekamo vašu reakciju i poziv za razgovor.

- Ako se to ne desi sami ćete snositi odgovornost za kolaps privrede, jer mi smo spremni "zalediti Federaciju" - navodi se na kraju otvorenog pisma.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.