open-navfaktor-logo
search
Razgovarali o NATO-u
Željko Komšić o susretu generala OSBiH sa Draganom Čovićem
U HDZ-ovom saopćenju precizirano je kako se razgovaralo o "aktualnim događanjima u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH i temama koje se odnose na međunarodne aktivnosti u okviru NATO integracijskog procesa..."
22.07.2019. u 18:50
get url
text

Brigadir Tomo Kolenda, zamjenik komandanta Operativne komande Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH), brigadir Zdravko Rezo, komandant 4. pješadijske brigade, general major Ivica Jerkić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH i general major Mirko Stojčić, komandant Komande za podršku OSBiH, zajedno sa Marinom Pendeš, ministricom odbrane  BiH, sastali su se danas sa Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH. 

U HDZ-ovom saopćenju precizirano je kako se razgovaralo o "aktualnim događanjima u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH i temama koje se odnose na međunarodne aktivnosti u okviru NATO integracijskog procesa, aktivnostima i projektima u Ministarstvu obrane, Oružanih snaga i njihovom funkcioniranju".

Ono što je, u najmanju ruku, čudno jeste činjenica da su na ovaj sastanak pozvani samo visoki oficiri OSBiH hrvatske nacionalnosti te da su otišli "na noge" predsjedniku jedne parlamentarne stranke. U krajnjem slučaju, dopredsjedavajućem Doma naroda BiH Čoviću. Međutim, Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, u tome ne vidi ništa sporno. 

- Sve dok ministrica i generali izvršavaju naredbe Predsjedništva BiH, i poštuju Ustav i zakone, za mene je sve OK - kazao je Komšić za Faktor. 

VEZANI TEKST - Direktno miješanje politike: Zašto su ministrica Pendeš i generali Hrvati u OS BiH otišli na noge Čoviću

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.