open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatna priča
Žena i djeca doktora iz Brčkog prijavili SIPA-i da ispod fontane krije kosti žrtve srebreničkog genocida
Dok se u Bosni i Hercegovini još uvijek traga za posmrtnim ostacima više od 7.500 žrtava agresije, doktor iz Brčkog u svom je dvorištu, po sopstvenom priznanju, skrivao zakopane kosti jedne od žrtava. Riječ je o priči koja nije samo uznemirila domaću javnost, već i regionalnu, pa i svjetsku.
28.09.2023. u 21:18
get url
text

VEZANI TEKST - Ispod fontane u dvorištu brčanskog ortopeda pronađeni posmrtni ostaci žrtve iz Srebrenice

Nebojšu Mraovića, uglednog doktora ortopeda iz Brčkog, u čijem dvorištu su ispod fontane pronađene kosti za koje se opravdano sumnja da pripadaju žrtvi srebreničkog genocida SIPA-i su prijavili članovi porodice, sinovi i bivša supruga. 

Ekipa Stava razgovarala je prva s članovima porodice koji su prijavili dr. Nebojšu Mraovića, za kojeg se sumnja da je skrio kosti.

Mraović je, inače, ugledni brčanski ortoped, a kosti je, navodno, za potrebe istraživanja i planiranje operacija donio iz lova 1997. godine, dok se godinama poslije rodbini, prijateljima i pacijentima znao hvaliti uređenjem dvorišta i kako je fontane napravio "svojim rukama". Svi su uglavnom potvrđivali doktorove tvrdnje i ne sluteći kakva je mračna tajna zakopana tek nekoliko koraka od njihovih nogu.

VEZANI TEKST - Doktor iz Brčkog priznao da je ispod fontane krio posmrtne ostatke žrtve genocida i u tome "ne vidi ništa sporno"

- Nebojša Mraović je moj bivši suprug i bivši zaposlenik "Ortofizik". Godine 2008. osnovala sam "Ortofizik" dok je on još radio u brčanskoj bolnici, a od 2012. godine bio je zaposlen ovdje sve do penzije, a kada je penzionisan, bio je angažiran na ugovor o djelu do 10. novembra prošle godine, odnosno do trenutka kada smo ga zbog haosa koji je pravio i oružja bili prinuđeni prijaviti policiji. Do tih situacija nikada ranije nisam imala susret s policijom ili pravosuđem. Tolike godine radim pošteno i za nas se zna kakvi smo poslodavci, iako mi je bivši muž pravio probleme i osam mjeseci nismo mogli normalno raditi. Nakon otkrića kostiju, najvažnije mi je da će nečija duša naći svoj smiraj. Poslije svega, javljaju nam se naši pacijenti koji kažu da ni trenutka nisu posumnjali da djeca ili ja imamo neke veze s posmrtnim ostacima - kazala je za Stav Neda, bivša supruga dr. Mraovića.

Novi broj sedmičnog lista za politiku, društvo i kulturu Stav od sutra, 29. septembra, na trafikama je širom naše države i u ovom izdanju možete pročitati kompletnu priču o ovom slučaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.