open-navfaktor-logo
search
Svi za život
Zenica pokazala humanost: Neno Murić pjevao na donatorskoj večeri za oboljelu djecu
Lijepu zabavu s humanitarnom svrhom organizirala je Merima Zilić
28.09.2019. u 16:23
get url
text
Neno Murić na donatprskoj večeri

U Zenici je sinoć održana donatorska večera u okviru dobro poznatog humanitarnog projekta "Svi za život" koji je nastao prije tri godine s ciljem pomoći bolesnoj i socijalno ugroženoj djeci s područja Zenice i šire. Lijepu zabavu s humanitarnom svrhom organizirala je Merima Zilić.

Muzički gost bio je odlični Neno Murić, koji je dao svoj doprinos održavanju ove jedinstvene večeri, koja je okupila brojne Zeničane, ali i goste iz drugih gradova, njih oko 250. Svi oni su darivali značajna sredstva, a sav prihod je namijenjen za kupovinu školske užine djeci, ali i za pomoć dvoje teško oboljele djece iz Zenice.

Murić se često odaziva i učestvuje u sličnim humanitarnim akcijama, a tako je bilo i ovog puta. Nakon emotivnog uvodnog govora Zilić, Neno je uzeo mikrofon i prisutnim se obratio riječima: "Nećemo biti tužni, želim da plešemo i pjevamo, jer večeras slavimo život". Tako je i bilo, a gosti su zaplesali već s prvim taktovima.

Zenica je i ovog puta pokazala svoju humanu stranu i veliko srce kada je u pitanju pomoć zdravstveno i socijalno ugroženoj djeci, dajući pozitivan primjer i drugim bh. gradovima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.