open-navfaktor-logo
search
Od ponedjeljka na snazi
Zenička bolnica danas ipak donijela odluku o suspenziji "hladnog" operativnog programa
Kantonalna bolnica Zenica, zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane infekcijom COVID-19, ponovo je suspendirala "hladni" operativni program, potvrdio je Feni direktor te ustanove Rasim Skomorac.
26.01.2022. u 14:48
get url
text

KBZ je "hladni" operativni program potpuno bila suspendirala i 1. novembra prošle godine, ali je sredinom decembra bila djelomično bila aktivirala i operativni program za pacijente koji nisu bili hitni slučajevi.

- Nova će odluka stupiti na snagu u ponedjeljak, 31. januara, do kada ćemo odraditi već ugovorene operacije iz "hladnog" programa. Nakon toga ćemo, do daljnjeg, raditi samo hitne operacije. Nadamo se da će se brzo popraviti epidemiološka situacija - ističe Skomorac.

Opća bolnica Tešanj se na isti potez, a po preporuci Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, odlučila još u ponedjeljak, 24. januara. Direktor te ustanove Omer Bedak najavio je kako će i ta bolnica odraditi sve do tada ugovorene operacije iz "hladnog" programa.

Krizni štab je, na svom današnjem zasjedanju, izdao novu preporuku Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK da za još jednu sedmicu odgodi početak drugog polugodišta u osnovnim i srednjim školama tog kantona. Resorni ministar obrazovanja Spahija Kozlić uvažio je tu preporuku te je početak drugog polugodišta, u školama u gradovima i općinama u kojima se nastava odvija po Nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku, prolongirao do 7. februara.

Drugo polugodište u tim školama trebalo je početi 24. januara, ali je zbog pogoršane epidemiološke situacije i drugi put prolongiran povratak đaka u školske klupe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.