open-navfaktor-logo
search
Veliki odziv
Zenički osnovci na humanitarnom bazaru prikupljaju novac za Palestinu
Humanitarnim bazarom za Palestinu, učenici i njihovi roditelji te uposlenici zeničke Privatne ustanove Osnovna škola "Hasan Kjafija Pruščak", danas će do 16 sati na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici prikupljati novac za pomoć palestinskom narodu.
28.10.2023. u 12:45
get url
text

Kako je u izjavi za Fenu istakla učiteljica Emina Beganović-Čelebić, bazar su organizirali na inicijativu samih učenika, koji su prvobitno željeli prodajom letaka prikupljati novac te dati svoju podršku vršnjacima iz ratom zahvaćene Palestine.

- Učenici su oni koji nas uvijek motivišu… Odlučili smo da organiziramo bazar, jer kako da im drugačije pokažemo šta je to humanost i hrabrost, ako ne na ovakvom primjeru. Naravno, oni najbolje uče od nas odraslih. Škola, roditelji i djeca bili su spremni da pomognu i, kao što vidite, to izgleda stvarno prelijepo - zadovoljna je i ponosna učiteljica Beganović-Čelebić.

Osnovna ideja bazara bila je da roditelji kod svojih kuća s djecom pripreme hranu, kolače, sokove koje će danas sugrađanima ponuditi na prodaju, ali su za ovakav projekt imali podršku i privatnih preduzeća. Tako su prikupili i druge artikle, pa su na prodaju ponudili i nove igračke, obuću, školski pribor…

- Nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti za ovih šest sati boravka na trgu. Već nam ponestaje stvari za prodaju pa stalno idemo po nove. Odziv je zaista veliki, a dosta roditelja ima koji imaju svoje biznise pa su nas i oni podržali svojim donacijama. Stvarno smo dobili veliku podršku od roditelja, koji su nam pomogli oko same organizacije i dobivanja dozvole za održavanje ovog bazara. Želimo svima da se zahvalimo koji su učestvovali u ovom dobrom djelu, a najvažnije je od svega je da pomognemo da djeca nauče da budu hrabri, humani i od koristi društvu - kazala je Beganović-Čelebić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.