open-navfaktor-logo
search
Još bez rješenja
Zenički rudari i sindikalci nastavljaju protest, rudari iz drugih mjesta otišli kućama
Rudari šest rudnika iz Koncerna Elektroprivreda Bosne i Hercegovine koji su i danas došli i dali podršku protestima zeničkih rudara, oko 13.40 sati zaputili su se svojim kućama.  
30.03.2023. u 16:48
get url
text

Predsjednik Sindikata rudnika Kreka Zuhdija Tokić, koji je i član Upravnog odbora Sindikata radnika rudnika Federacije BiH, zahvalio je svima te pozvao oko 300 komorata da se vrate svojim kućama.

On je najavio da će do konačne odluke o deblokadi računa Rudnika mrkog uglja Zenica, koju je svojim zaključcima naložilo Gradsko vijeće Zenice, predstavnici krovnog sindikata i rudari iz Zenice ostati ispred Gradske uprave Grada Zenica.

- Iskreno se nadamo da ni mi nećemo dugo biti ovdje, a to zavisi samo od poziva gradonačelnika Kasumovića, da potvrdi svojim službama da je uredu saglasnost i da mi idemo da radimo - poručio je Tokić.

On je najavio kako će, ako bude trebalo, prenoćiti ispred Gradske uprave Grada Zenica. Istovremeno, Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH i radnici RMU Zenica pozivaju gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića da se hitno očituje po usvojenim zaključcima tačke 3. sa današnje sjednice Gradskog vijeća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.