open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Žestoka svađa Mešalića i Marinković-Lepić, Nikšić dovikivao zastupniku DF-a "ne s*ri i ti više"
Na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sve vrijeme je haotična situacija. Nakon što je prekinuta vanredna sjednica, Dom je otpočeo redovnu. 
06.07.2023. u 15:58
get url
text

Zastupnici opozicije su upozoravali predsjedavajuću Doma Mirjanu Marinković-Lepić (Naša stranka) da sjednica nije sazvana u skladu sa Poslovnikom, međutim, ona je to ignorirala.

Nastavljeno je sa raspravom između zastupnika DF-a Mahira Mešalića i predsjedavajuće Marinković-Lepić koja je Mešalića sve vrijeme prekidala dok je pokušao obrazložiti zašto traži da Zastupnički dom raspravlja o pojedinim pitanjima kao što je nadoknada štete područjima koja su bila poplavljena te u vezi sa smjenom ministrice u Vladi FBiH Sanje Vlasiavljević. 

Kulminiralo je "dobacivanjem" zastupnika Naše stranke Damira Nikšića kolegi iz DF-a Mešaliću. 

Zbog toga je Mešalić tražio da Marinković-Lepić imenom upozori svoga stranačkog kolegu zbog ponašanja u Parlamentu. Ona je kazala kako nije čula šta je Nikšić "dobacio", ali je na kraju upozorila sve zastupnike da se ponašaju u skladu sa Poslovnikom i Etičkim kodeksom. 

Naime, kako su zastupnici u sali mogli čuti, Nikšić je Mešaliću uzviknuo: "Ne s*ri i ti više". 

U momentu kada je Nikšić to uzviknuo, za riječ se javio Admir Čavalić (SBiH), a po njegovom izrazu lica koji su kamere "uhvatile", moglo se vidjeti da je prilično šokiran ovim ponašanjem Nikšića. 

Na snimku možete pogledati atmosferu u sali Parlamenta FBiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.