open-navfaktor-logo
search
Prihvaćen sporazum
Zildžić osuđen na godinu kućnog zatvora, danas će biti pušten iz pritvora
Nakon što je Viši sud u Užicu prihvatio sporazum koji je Salko Zildžić zaključio s nadležnim tužilaštvom, on će danas pušten iz pritvora.
25.09.2023. u 14:07
get url
text

- Donesena je pravosnažna presuda po kojoj se Zildžić osuđuje na godinu dana zatvora u kućnim uvjetima, uz elektronski nadzor, odnosno nanogicu, a pritvor se ukida. Pištolj je oduzet i ostaje u Srbiji. Presuda će biti proslijeđena u Federaciju Bosne i Hercegovine, a potom nadležni sud ima obavezu da ga pozove na izdržavanje kazne - pojasnio je sudija Višeg suda u Užicu Zoran Milinković.

Podsjećamo, zastupnika u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Salku Zildžića teretili su za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, jer mu je na Graničnom prijelazu Bajina Bašta nađen pištolj i municija za koje nema dozvolu nadležnog organa Srbije.

S obzirom na to da je osuđen na godinu dana kućnog zatvora, Zildžić će po Krivičnom zakonu BiH moći otkupiti kaznu.

- Odluka će iz Srbije biti zvanično upućena, a na organima BiH je njeno provođenje. On će biti na slobodi dok ne dobije poziv za izvršavanje sankcije - zaključio je sudija Milinković.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.