open-navfaktor-logo
search
Trg slobode
"Zima u Tuzli" počinje 10. decembra: Nije poznato hoće li biti javnog dočeka Nove godine
Na Trgu slobode u centru Tuzle 10. decembra bit će otvorena manifestacija "Zima u Tuzli, koja će trajati do 9. januara naredne godine i u sklopu koje će biti obilježeni predstojeći praznici.
03.12.2021. u 14:17
get url
text
Trg slobode u Tuzli
Trg slobode u Tuzli

- Na Trgu slobode bit će raspoređeno 20 drvenih kućica u kojim će biti smješteni ugostitelji i obrtnici. Tokom vikenda ćemo obezbijediti i muziku uživo - kaže Amra Jaganjac direktorica Turističke zajednice Grada Tuzla.

Podsjećamo, u skladu sa Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine dozvoljeno je i organiziranje većih okupljanja s najviše 300 osoba na otvorenom, pod uvjetom da veličina prostora omogućava provedbu higijensko-epidemioloških mjera. Uvjet je da svi sudionici skupa imaju negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom COVID-19 ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o vakcinaciji.

- Korisnici kućica su obavezni da se pridržavaju mjera, a mi ćemo kao organizatori obezbijediti redarsku službu koja će pratiti poštivanje mjera. Potrudit ćemo se da sve prilagodimo i ispoštujemo, ali i da pružimo priliku građanima i posjetiocima da se malo zabave i osjete praznični ugođaj - navodi Jaganjac.

Pored kućica na Trgu slobode bit će postavljena i bina, a svakog petka i subote bit će organizirani koncerti.

- Svirat će isključivo tuzlanski izvođači i bendovi. Na taj način ih želimo podržati, jer su bili pogođeni epidemiološkim mjerama i bilo im je zabranjeno nastupati - dodaje Amra Jaganjac.

Turistička zajednica Tuzle prije pandemije bila je organizator javnog dočeka Nove godine na Trgu slobode. Direktorica Turitičke zajednice kaže da još uvijek nije donesena konačna odluka o tome hoće li biti javnog dočeka u centru grada.

- Moramo imati u vidu da javni doček podrazumijeva okupljanje velikog broj ljudi. Još uvijek nismo donijeli konačnu odluku, niti smo nešto posebno dogovarali, jer trenutak je nezahvalan - kaže Amra Jaganjac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.