open-navfaktor-logo
search
"Za vječnu uspomenu"
Živom gradonačelniku digli spomenik: Fuad Kasumović dobio stećak u Orahovici
Gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću mještani Orahovice kod Zenice podigli su spomenik, tačnije stećak, a u znak zahvalnosti za pomoć Gradske uprave na betoniranju puta u mjestu Vesela Bukva - Korita u dužini od dva kilometra.
02.10.2023. u 14:29
get url
text

Kako je saopćeno na web stranici Grada Zenice, Kasumović jke prije nekoliko dana prisustvovao svečanosti u Orahovici nakon uspješno okončanih radova na ovoj dionici puta.

U izgradnji ovog puta mještani Orahovice učestvovali su sa radnom snagom, a grad je, također, osigurao mreže, te je za izgradnju ovog puta izdvojeno oko 150.000 KM.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, ovaj značajan projekt završen je zahvaljujući mještanima koji su pokazali jedinstvo i veliku želju te su se masovno uključivali u radne akcije.

FOTO: zenica.ba

- Čestitam vam na ovome. Da vas nije bilo, ali i predsjednika Mjesne zajednice Orahovica sa kojim sam došao na ovu lokaciju i koji mi je pokazao te predložio da se ovo betonira, ne bismo do ovoga ni danas došli. Obećavam vam, dogodine, želja vam je da vam ovo spojim do Vukotića, a pokušati ću to učiniti skroz do Javorja ako ste vi mještani za to. Ovo su ljepši predjeli, Smetovi su poznati u Zenici, ali s obzirom na to kako volim prirodu mogu slobodno kazati da je ovdje puno ljepše i treba ovaj dio otvoriti za građane. Za sve ima novca, pokazao sam to svih ovih godina, nisam vas marku zadužio, a vratio sam 37 miliona maraka duga - rekao je Kasumović, poručivši da " novca ima, samo ga treba domaćinski trošiti".

Dodao je i da je "milina bila vidjeti 50-60 mještana koji su bili uključeni u akciju betoniranja".

- Trebamo vidjeti da u narednom periodu dovedemo struju na ovu planinu, da svijet počne praviti objekte ovdje. Još jednom želim napomenuti, bez vas ovo ne bi ništa bilo. Činjenica, ja jesam jedan pojedinac i upravljam Gradskom upravom i nema šta mi ne rade. Međutim, maksimalno se trudim da vam vratim vjeru u državu i ljude koji vladaju - rekao je Kasumović.

FOTO: zenica.ba

Hadis Ašćerić, predsjednik Mjesne zajednice Orahovica, ovom prilikom poručio je kako sve što im je gradonačelnik obećao bilo je i ispunjeno.

- Nikada vas gradonačelnik nije slagao, a pred nama je još mnogo projekata. Samo ću poručiti, budite uz one koji vas ne lažu - rekao je Ašćerić.

Potom su gradonačelniku Kasumoviću uručili zahvalnicu, a zatim je otkriven stećak koji će, kako se navodi, "biti vječna uspomena na doprinos Gradske uprave Zenica i gradonačelnika Kasumovića za betoniranje puta".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.