open-navfaktor-logo
search
Dvostepeno odlučivanje
Značajno povećanje: Vlada TK za sport izdvojila 2,1 milion KM, slijede tri javna poziva
AUTOR: J. B.
23.04.2024. u 15:57
get url
text
Ministar Damir Gazdić
Ministar Damir Gazdić
Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je danas odluku o raspodjeli sredstava sa sport u visini 2,1 milion KM. Za realizaciju ovih sredstava planirano je da Ministarstvo kulture, sporta i mladih u toku 2024. godine raspiše tri javna poziva i to javni poziv za sufinansiranje projekata i programa sportskih organizacija za koji je predviđeno 889.000 KM, javni poziv za dodjelu sportskih stipendija 140.000 KM i javni poziv za projekte rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata za koji je predviđeno 759.000 KM.
- Novina u 2024. godini je to što su kriteriji nedvosmisleno definirani, vrednovat ćemo broj takmičara i broj sati trenažnog procesa. Ove godine izdvojili smo 226 hiljada KM više za sport u odnosu na 2023. godinu. Uveli smo prvi put dvostepeno odlučivanje, tako da će postojati mogućnost žalbe, a u tom slučaju ministar će donositi drugostepenu, odnosno konačnu odluku - kaže Damir Gazdić, minstar sporta i mladih Tuzlanskog kantona.
Donesenom odlukom jasno i nedvosmisleno su propisani dokazi koje su aplikanti dužni dostaviti kako bi dokazali mogućnost bodovanja po određenim kriterijima, jasno se definirani mjerljivi kriteriji na osnovu kojih će se moći nedvojbeno utvrditi način bodovanja, definirani su svi sportski izrazi, termini, pojmovi i kategorije koji se koriste te je utvrđena metodologija određivanja iznosa koji se raspoređuje na projekte, navode iz Vlade TK.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.