open-navfaktor-logo
search
Borba sa koronom
Znak pažnje: Merhamet počastio ručkom zdravstvene radnike u Travniku
Regionalni odbor Merhameta Travnik, u svojoj Narodnoj kuhinji, pripremio je ručak za doktore i medicinske radnike koji neposredno rade na liječenju pacijenata zaraženih virusom korona. 
02.12.2020. u 11:52
get url
text

Ručak je podijeljen za 85 medicinskih timova u Kantonalnoj bolnici Travnik, Bolnici za plućne bolesti, kao i u Hitnoj pomoći u Travniku.

- Ovo je simbolični znak pažnje prema našim vrijednim doktorima i ostalom medicinskom osoblju. Ovim gestom Merhamet je želio da iskaže zahvalnost za njihov požrtvovan rad na liječenju građana općine Travnik koji su zaraženi virusom korona - kazao je predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac. 

Prema njegovim riječima, i ostali Merhametovi regionalni odbori organizirat će slične akcije na svojim područjima. 

- Nakon akcije Regionalnog odbora Merhameta Travnik, sličan korak će napravit i ostali naši regionalni odbori. Naime, svaki Merhametov regionalni odbor će u svojim kuhinjama pripremiti kvalitetne tople obroke za ljekare i medicinske timove koji su neposredno angažirani u liječenu pacijenata zaraženih virusom COVID-19. To je najmanje što možemo učiniti za naše hrabre ljekare i medicinsko osoblje koji su na prvoj liniji fronta u borbi sa pandemijom virusa korona. Na ovaj način, Merhamet svima njima odaje priznanje i počast koju su oni svojim požtvovanim radom zaslužili - kazao je Vrbanjac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.