open-navfaktor-logo
search
Odluke
ZOI'84 ukida besplatne godišnje ski-karte i VIP parking na Bjelašnici
Novi direktor Magoda je uočio da je ova pojava ranijih godina bila veoma prisutna po kriteriju prijateljstva, porodičnih i poslovnih veza, stranačke pripadnosti
27.06.2019. u 11:31
get url
text

Jedna od prvih odluka novog v. d. direktora ZOI'84 Kenana Magode je ukidanje prakse podjele besplatnih godišnjih ski-karata u okviru reprezentacije ili na bilo koji drugi način, kao i ukidanje tzv. VIP parkinga na Bjelašnici. Uvidom u dosadašnje poslovanje, Magoda je uočio da je ova pojava ranijih godina bila veoma prisutna po kriteriju prijateljstva, porodičnih i poslovnih veza, stranačke pripadnosti i sl. očigledne zloupotrebe, te je u okviru seta odluka koje za cilj imaju uvođenje reda u preduzeću odlučio povući ove poteze, saopćeno je iz ZOI'84.

-Kada su u pitanju godišnje ski-karte, kao i do sada, svi zainteresovani će moći da ih kupe. Novina je to da ću prekinuti praksu podjele besplatnih godišnjih ski-karata. Prema informacijama sa kojim raspolažem, najčešće su ih dobijali oni koji imaju najviše, a to su političari, privrednici i druge osobe bliske upravnim strukturama. Toga više neće biti. Ako žele da skijaju neka kupe kartu, bar oni to mogu priuštiti. Pozivam sve one koji su ranijih godina imali besplatne godišnje ski-karte da ih za narednu sezonu kupe i tako pomognu našem preduzeću. Kao direktor, svojim primjerom kupovine godišnje ski karte ću pokazati da je vrijeme dodvoravanja moćnicima preko leđa ZOI'84 završeno - rekao je Magoda.

Dodao je da je, također, donio odluku da dio parkinga koji je bio namjenjen za "probrane i zaslužne", u javnosti poznat kao VIP parking, od sada bude dostupan za sve posjetioce Bjelašnice.

-Garantiran parking će imati Hitna pomoć, GSS, policija, kao i dostavna vozila u skladu sa pravilima, a svi ostali će biti jednaki. Niko, uključujući i direktora ZOI’84 nema pravo na privilegiju da ima osiguran parking na samoj stazi. Ja ću plaćati parking i zahtijevat ću da to rade i ostali - naveo je.

Magoda je dodao da preduzeće preuzima u veoma teškoj situaciji, kako finansijskoj, tako i kadrovskoj, ali i naglasio da pored svega toga nema sumnje da će uz pomoć Vlade Kantona Sarajevo, ali i brojnih poštovalaca naših olimpijskih planina i borilišta, uspjeti u relativno kratkom periodu napraviti krupne iskorake.

-U narednom periodu jedan od ciljeva ZOI'84 će biti da po uzoru na moderna skijališta u bližoj okolini i regiji u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo kreiramo programe koji će omogućiti skijanje onima koji nisu u finansijskoj mogućnosti za to, a pod tim se prije svega misli na učenike. Iako moramo biti tržišno orijentisani, ne smije se zaboraviti realnost da u olimpijskom gradu Sarajevu živi veliki broj onih kojima olimpijske planine i sve ono što one mogu ponuditi bilo u ljetnom ili zimskom periodu nisu dostupne. Želja nam je i namjera to promijeniti. U tu svrhu se može iskoristiti i dio novca od prihoda po osnovu kupovine godišnjih ski karata za koji očekujemo da će poslije ove odluke biti značajno veći - istaknuo je Magoda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.