open-navfaktor-logo
search
Oni su odgovorni
Zuhrić nakon pucnjave u Sarajevu: Bit će još gore, jer "Trojki" je važniji njihov PR nego suočavanje s problemom
Albin Zuhrić, zastupnik Demokratske fronte u Skupštini Kantona Sarajevo i predsjednik KO DF Sarajevo reagirao je na društvenim mrežama povodom još jednog sigurnosnog incidenta u Sarajevu.
08.03.2024. u 20:03
get url
text

VEZANI TEKST - "Trojka" ne želi raspravljati u Skupštini o sigurnosti u Kantonu Sarajevo

Za to, kako je naveo, smatra odgovornim vladajuće stranke u Kantonu Sarajevo, odnosno "Trojku".

- Zastupnici i ministri iz NiP-a, Naše stranke i SDP-a su odgovorni za ovaj zločin - napisao je Zuhrić na Twitteru nakon vijesti da je na Baščaršiji iz vatrenog oružja povrijeđena djevojka rođena 2001. godine.

- Odgovoran bi bio napadač, ali su oni odlučili zabraniti da se govori o sigurnosti, odlučili da je bolje za njihov imidž da guramo stvari pod tepih, da je njihov PR važniji od suočavanja sa problemom koji će samo postajati gori. Vlast u Sarajevu aktivno umanjuje značaj ovakvih zločina, šalje poruku da je ovo sve vrlo uobičajeno, i nema potrebe da se time bavimo - naveo je Zuhrić.

Zuhrić je i ranije kritikovao to što vladajući u Skupštini KS ne žele zakazati tematsku sjednicu na temu narušene sigurnosti uprkos zahtjevima zastupnika iz opozicionih stranaka.

- Elvedin Okerić, kompromitirani predsjedavajući Skupštine KS, zajedno sa svim zastupnicima "Trojke" i nezavisnim zastupnicima, će biti direktno odgovoran za narušenu sigurnosnu situaciju u Sarajevu. Okerić i prateće kukavice koje šute na njegova kršenja propisa, odbijaju da se uopšte razgovara o sigurnosoj situaciji, i reaguje na ubistva, nestanke, tijela koja pronalazimo po Miljackoj. Činjenice da je jutros bačena bomba pored jedne osnovne škole u Sarajevu nije im nimalo promijenilo stav da se o sigurnosti mora šutjeti. Naša obaveza kao zastupnika je da reagujemo, da pronađemo rješenja, to građani očekuju od nas. Vaše odbijanje da se o tome govori, vaše umanjivanje problema koje imamo, šutnja na teška krivična djela, je poticaj onima koji ta dijela čine - poručio je u jednoj od ranijih objava Zuhrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.