open-navfaktor-logo
search
Komšićev savjetnik
Zuhrić: "Trojka" je otišla Čoviću na noge, Konaković zagovara model izmjena Izbornog zakona koji odgovara HDZ-u
Albin Zuhrić ocijenio je kako su stranke "Trojke" danas "pokazale slabost" kada su na noge otišle lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću.
08.11.2022. u 19:58
get url
text

Savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i novoizabrani zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo u razgovoru za N1 istakao je kako su za njegovu stranku Demokratsku frontu izmjene Izbornog zakona veoma važne i da su se iz prve ruke uvjerili šta mogu po tom pitanju očekivati od SDA, a šta od NiP-a i SBB-a.

- Većina "Osmorke" već godinama govori da se ni oko čega ne slažu sa HDZ-om. Ono oko čega su se usaglasili jest podjela pozicija – iako je to legitimno. Siguran sam da HDZ neće odustati od izmjena Izbornog zakona.

Čović se neće okrenuti ekonomskim pitanjima, već će se vrtiti oko izbora člana u Predsjedništvu. Vjerujem da većina u SDP-u i Našoj stranci nikada ne bi pristala na izmjene Izbornog zakona kakve zagovara Čović. Ali lider "Trojke" nisu ni SDP ni Naša stranka nego Elmedin Konaković. On otvoreno zagovara model izmjena Izbornog zakona koji odgovara Čoviću – rekao je između ostalog Zuhrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.