open-navfaktor-logo
search
Dom naroda Parlamenta BiH
Zukić: SDA i DF imaju većinu u Klubu Bošnjaka, sve ono što je ranije potpisano, bilo je preuranjeno
Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Muamer Zukić kazao je danas da Stranka demokratske akcije (SDA) i Demokratska fronta imaju većinu u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
27.01.2023. u 17:56
get url
text

Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH izabrani su članovi Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Federacije BiH, pet Bošnjaka i pet Hrvata.

- Mislim da nije bilo nikakvih nepravilnosti, već kako predviđa Ustav – kazao je Zukić.

Iz reda Bošnjaka su izabrani: Safet Softić (SDA), Šefik Džaferović (SDA), Džemal Smajić (SBiH), Kemal Ademović (Narod i Pravda) te Dženan Đonlagić (Demokratska fronta).

Pet izabranih Hrvata su: Zlatko Miletić (Za nove generacije), Marina Pendeš, Dragan Čović i Zdenko Ćosić, svi iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, kao i Ilija Cvitanović (HDZ 1990).

- SDA i DF imaju 13 delegata, četiri su potrebna za prolazak jedne liste, a jedan delegat je mogao glasati izvan kruga. Ali ne bih govorio o tome. Sve ono što je ranije potpisano, bilo je preuranjeno i ovaj izbor to potvrđuje – kazao je Zukić.

Istakao je da je SDA otvorena za razgovor, jer niko nema potreban kapacitet.

- Mi ćemo razgovarati sa svima koji imaju poslaničku snagu kako bi se osigurale većine, uključujući Stranku za BiH i NES – istakao je Zukić.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.