open-navfaktor-logo
search
Saopćio SDP
Žuljević reagirao na izjavu Gratza o novoj Vladi, pa ga optužio da je direktni saučesnik egzodusa 500.000 ljudi
Aner Žuljević, zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, osvrnuo se na današnju izjavu zastupnika Demokratske fronte Denisa Gratza povodom novouspostavljene Vladu FBiH.
29.04.2023. u 15:24
get url
text

VEZANI TEKST - Gratz: Marionetska vlast neće biti uspješna, u kratkom roku će se kompromitirati

Gratz je naveo da je situacija "ozbiljna i teška", ali da "ne treba klonuti duhom".

- Sve u i oko ove marionetske vlasti naopako je, usiljeno, neosmišljeno i kratkovidno. Naravno da neće biti uspješna, i naravno da ce se i sadržajno i personalno u kratkom roku kompromitirati. Već u startu nema podršku građana – napisao je Gratz.

Iz SDP-a je ubrzo upućena reakcija Žuljevića, koji je četvrti mandat u Parlamentu FBiH.

- Već mjesecima gledam i slušam lažnog moralistu Denisa Gratza kako se pokušava politički rehabilitirati neselektivnom militantnom medijskom agresivnošću, valjda vjerujući kako se zaboravilo da je upravo on bio 50 ključni glas za usvajanje Zakona o radu Fadila Novalića, koji je radnike pretvorio u robove. On, kao nekadašnja marioneta, mora znati da postoje ljudi koji se ne mogu kupiti prljavim političkim novcem.

To bivša vlast zove izdajnicima, a to u svim normalnim demokratskim društvima nazivamo patriotama. Sve oko Gratza je godinama u politici naopako, usiljeno, neosmišljeno i kratkovidno, ali nažalost pogubno za radnike koje upravo zbog njegovog glasa danas poslodavac može iznajmljivati kao rent-a-car auto na mjesec dana.

Gospodin Gratz će u istoriji bh. politike ostati zapisan kao direktni saučesnik egzodusa pet stotina hiljada ljudi, koji su bježeći od robovskog zakona svoju sreću odlučili tražiti u zemljama EU. Na kraju, u ovoj zemlji dolaskom nove Vlade ne treba klonuti niko duhom, osim lopova i kriminalaca koji su navikli servisirati tajkune tenderima kroz javna preduzeća, jer toga više neće biti.

Mi ćemo sve učiniti da popravimo Gratzove greške i izmijenimo Zakon o radu i vratimo dostojanstvo radnicima, a nadam se da će tada imati priliku da glasanjem u Parlamentu da bude na tajkunskoj strani, kao što je nekad bio - reagirao je Žuljević, a saopćeno iz SDP-a BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.