open-navfaktor-logo
search
Projekti
Zvaničnici u posjeti: U Travniku potpisani ugovori za izgradnju dva puta
U Travniku su potpisana dva ugovora za izgradnju putne infrastrukture.
11.06.2021. u 14:30
get url
text

Radi se o rekonstrukciji i asfaltiranju dva puta, što su projekti koje je Općina kandidirala na javne pozive Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

- Izgradnja puta uvijek donosi i nove mogućnosti za stanovnike tih naselja. Travnik ima važan historijski značaj. Raznovrsnost i bogatstvo kulturne baštine svjedoče da je Travnik bio i ostao mjesto gdje se susreću četiri religiozna, kulturna i civilizacijska toka - kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, koji je sa načelnikom općine Travnik Kenanom Dautovićem potpisao dva ugovora za izgradnju putne infrastrukture.

Realizacija potpisanih ugovora će biti završena do kraja godine, time će biti riješen dugogodišnji problem nekoliko travničkih naselja.

- Nastavljamo dobru saradnju sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica. Danas smo razgovarali i o drugim načinima saradnje, pogotovo kada se radi o izgradnji infrastrukture u mjestima gdje je ostvaren povratak. Izgradnjom ova dva puta bit će omogućen lakši i brži dolazak u nekoliko naselja, a u isto vrijeme značajno će doprinijeti i razvoju općine - istakao je načelnik Dautović.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 110.000 KM, saopćio je FMROI.

Inače, u posjeti Travniku danas su bili predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović, premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, federalni ministar poljoprivrede Šemsudin Dedić, ministar Edin Ramić te potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović.

Ovom prilikom na Šehidskom mezarju i spomen-obilježju herojima 7. Korpusa Armije Republike BiH položeno je cvijeće i odata počast šehidima i poginulim borcima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.