open-navfaktor-logo
search
Pomoć povratnicima
Zvorničko naselje Skočić dobilo asfalt
Povratničko naselje Skočić kod Zvornika danas je posjetio federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice Dževad Mahmutović i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović s predsjednikom Skupštine Mensurom Selimovićem.
29.09.2022. u 14:35
get url
text

Tom prilikom je ozvaničen završetak izgradnje asfaltnog puta kroz cijelo naselje, čiju izgradnju su sufinansirali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, gradska uprava Grada Zvornika i mještani.

Realizacijom ovog projekta naselje Skočić je kompletno povezano asfaltnim putem. Time je modernizovana i olakšana komunikacija naselja Skoćić sa drugim susjednim mjestima.

- Nakon što su mještani iskazali namjeru za asfaltiranjem puta, uključili su se lokalni privrednici i gradska uprava, mi smo kao Ministarstvo također podržali realizaciju ovog projekta i danas svjedočimo da je Skočić dobio potpuno novi izgled.

Značajno je istaći brigu ljudi u dijaspori, a koji potiču iz ovog mjesta. Upoznao sam vrijednog Admira u Austriji, njihov angažman je možda bio i presudan za uspješnu realizaciju. Svi zajedno smo dali doprinos da mjesto na obali Drine i granice sa Republikom Srbijom dobije modernu cestu koja će koristiti Skočićanima i mještanima susjednih naselja - kazao je ministar Ramić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.