open-navfaktor-logo
search
Priznala krivnju
Bila žrtva nasilja, pa ubola partnera nožem u srce: Banjalučanki četiri i po godine zatvora
AUTOR: B. S.
18.06.2024. u 14:59
get url
text
Sa privođenja osumnjičene
Sa privođenja osumnjičene
FOTO: B. Spasenić
Milica Diljević (31) iz Banje Luke osuđena je danas na četiri i po godine zatvora zbog ubistva bivšeg partnera Zvonimira Stefanovića (53) u februaru ove godine u banjalučkom naselju Borik, kojeg je ubila ubodom nožem u srce.
Presudu je izrekao Okružni sud Banja Luka, a na osnovu prethodnog priznanja krivnje i sporazuma koji je optužena sklopila sa tužilaštvom.
Bila je optužena da je djelo počinila u stanju bitno smanjene uračunljivosti.
Ubistvo se dogodilo 4. februaru oko 11.50 sati u stanu u ulici Beogradska u Banjoj Luci. Svemu je prethodila svađa, a potom i fizički sukob između optužene i žrtve.
- U stanju bitno smanjene uračunljivosti usljed emocionalno-nestabilnog poremećaja ličnosti i dugogodišnje upotrebe alkohola i zloupotrebe drugih psihoaktivnih supstanci, sa stola u dnevnom boravku uzela je nož dužine oštrice 12 centimetara, prišla oštećenom i nožem ga ubola u predjelu desne strane grudnog koša - navodilo se u optužnici.
Tužiteljica Tatjana Ninković je ranije pred sudom, obrazlažući sporazum o priznanju krivnje, navela da je Diljević od početka priznala ubistvo i izrazila kajanje, dok je njen branilac, advokat Mirko Dabić, naveo kako je Diljević duže vremena trpjela nasilje svog tadašnjeg partnera.
- Ovdje imamo veliki doprinos žrtve koji je činio nasilje nad optuženom – kazao je Dabić.
Sudija Dragan Uletilović je danas, tokom obrazlaganja presude, također naveo da je ubistvu prethodio dugogodišnji verbalni i fizički sukob, te da je Diljević bila žrtva nasilja u porodici koje je prijavljivala.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.