open-navfaktor-logo
search
Presuda Okružnog suda
"Daj trodone!": Tri godine zatvora zbog razbojništva u banjalučkoj apoteci
AUTOR: Autor: B. S.
18.03.2024. u 10:52
get url
text
Okružni sud Banja Luka
Okružni sud Banja Luka
Vijeće Okružnog suda Banja Luka osudilo je Viktora Jovanovića (39) iz Prijedora na tri godine zatvora zbog razbojništva koje se desilo u novembru prošle godine u apoteci u Banjoj Luci.
Prema navodima iz prvostepene presude, razbojništvo je počinjeno 25. novembra 2023. godine u 17.30 sati u apoteci u ulici Jovana Dučića u Banjoj Luci.
Optuženi je bio maskiran sa kapuljačom na glavi i crnom medicinskom maskom preko usta i nosa, a na rukama je imao plave medicinske rukavice i bio je naoružan startnim pištoljem. Ušao je u apoteku gdje je radnica S. P. bila sama i upozorio je da ne pokušava ništa jer ima pištolj.
- Pitao ju je "gdje je sef" i tražio da mu preda pare. Kada je vidjela pištolj u rukama osumnjičenog, koji je stajao odmah uz nju, iz straha za svoj život iz ladice pulta je izvadila papirne novčanice u iznosu od 720 KM - piše u optužnici.
Kada mu je dala novac, optuženi je povikao: "Daj trodone, daj trodone!", a kada mu je radnica odgovorila da ih ne drže, tražio je da odu u drugi dio prostorije gdje se nalazila metalna kasa (u kojoj se čuvaju medikamenti za liječenje od zavisnosti), a koja je bila djelimično otvorena.
- Naredio je radnici da mu preda sve četiri bočice medikamenta "oramorph". Nakon što mu je oštećena iz straha za život dala jednu flašicu, on je uzeo i ostale tri, a zatim je uzeo i medikamente "ksalol" - navodi se u optužnici.
Potom joj je, sa pištoljem u ruci, zaprijetio da ne smije pozvati policiju i sa plijenom pobjegao iz apoteke.
Presuda je prvostepena i dozvoljeno je pravo žalbe Vrhovnom sudu RS-a.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.