open-navfaktor-logo
search
Za ostalima se traga
Državljanin Gruzije uhapšen zbog pljačke dva miliona maraka u Banjoj Luci
16.05.2024. u 17:29
get url
text
Ulica u kojoj je opljačkana vlasnica mjenjačice
Ulica u kojoj je opljačkana vlasnica mjenjačice
FOTO: B. Spasenić
Državljanin Gruzije N. T. uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa pljačkom u banjalučkom naselju Lauš gdje je od vlasnice mjenjačnice J. Š. ukradeno oko dva miliona maraka, potvrđeno je za ATV.
Gruzin je uhapšen jučer, a jutros je sproveden u Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci gdje ga ispituje dežurni tužilac.
Sumnja se da je ovaj državljanin Gruzije bio jedan od članova kriminalne grupe koja je pripremila i izvela filmsku pljačku. Za ostalim članovima grupe se i dalje traga, kao i za opljačkanim novcem.
Prema nezvaničnim informacijama, policija je polako počela da sklapa kockice. Utvrđena je ruta kretanja razbojnika, a pronalazi se i sve više dokaza za koje se vjeruje da će pomoći u otkrivanju počinilaca.
ATV piše da su razbojnici nakon pljačke pobjegli u Doboj, a tokom bjekstva su izmijenili više vozila.
Dva vozila, za koja se sumnja da su pljačaši koristili, pronađena su i radi se o seatu, te audiju koji je otkriven u banjalučkom naselju Paprikovac.
- Dosadašnja istraga ukazuje da su se osumnjičeni nakon pljačke seatom krenuli da bježe prema UKC-u Republike Srpske. Na parkingu, u ulicu Majke Jevrosime, su ostavili seat i presjeli u audi koji je pronađen napušten u ulici Jovana Raškovića u naselju Paprikovac - otkriva izvor ATV-a.
On navodi da su pljačkaši nakon toga bježali prema Zalužanima gdje su, po svemu sudeći, krenuli da otvaraju ukradene torbe. U jednoj od njih su pronašli mobilni telefon koji je vlasnica prethodno sakrila.
- Signal tog mobilnog telefona je ugašen na baznoj stanici u Zalužanima. Daljim operativnim radom se došlo do informacija i dokaza da su pljačkaši pobjegli u Doboj - otkriva izvor blizak istrazi.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.