open-navfaktor-logo
search
Imali četiri metka i baterijsku lampu
Dvojac iz Banje Luke i Gradiške zatečen sa puškom kod Zavidovića, policiji rekli da su je našli u "staroj kući"
Tokom kriminalističke obrade su izjavili da su u mjestu Miljevići boravili sa svojim porodicama u povodu obilježavanja smrti njihove bake, te da su u jednoj staroj kući pronašli pušku
AUTOR: Autor: Faktor
21.04.2024. u 14:31
get url
text
Policija Zavidovići
Policija Zavidovići
Policijska stanica Zavidovići zaprimila je jučer oko 18,45 sati od lovočuvara H. A. obaviještenje da je na području mjesta Miljevići, Grad Zavidovići u području lovišta, zatekao dvije nepoznate osobe sa vatrenim oružjem.
Odmah po dojavi upućeni su policijski službenici Policijske stanice Zavidovići koji su na navedenoj lokaciji zatekli L. NJ., rođen 2000. godine, nastanjen u Banjoj Luci i L. N., rođen 2003. godine, nastanjen u Gradišci, koji su sa sobom imali vatreno oružje, jednu pušku M-48 sa četiri metka i baterijsku lampu, koja je ljepljivom trakom namontirana na pušci.
Navedene osobe su dovedena u prostorije Policijske stanice Zavidovići, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je vatreno oružje oduzeto od L. NJ.
O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica.
Tokom kriminalističke obrade navedene osobe su izjavila da su u mjestu Miljevići boravili sa svojim porodicama u povodu obilježavanja smrti njihove bake, te da su u jednoj staroj kući pronašli navedenu pušku sa kojom su krenuli u šumu, gdje su i zatečeni od strane lovočuvara.
Tokom dana policijski službenici Policijske stanice Zavidovići će poduzeti potrebne mjere i radnje u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Federacije BiH u cilju utvrđivanja okolnosti posjedovanja navedenog oružja, a nakon kompletiranja dokumentacije protiv L. NJ. će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen  izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, saopćeno je MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.