open-navfaktor-logo
search
O drami u Sarajevu
"Haos je bio, došli su specijalci, on je vikao da ne prilaze, da će baciti bombu, ženica je vikala upomoć"
AUTOR: M. R. S.
28.06.2024. u 10:34
get url
text
FOTO: M. R. S.
Još traje uviđaj u sarajevskom naselju Širokača gdje je sinoć, prema još nepotvrđenim informacijama, Almir Ć. ubio svog mlađeg brata Muamera i njegovu suprugu, a potom počinio samoubistvo. 
Kako je novinarima na mjestu događaja ispričao komšija Sead Zubčević, koji je svjedočio ovoj drami, sve se odigralo u prvi mrak. 
- Čuo sam galamu, raja je sva izašla, komšiluk. Moja kćerka je sve gledala odozgo. Ovaj stariji je njih okupio, mlađeg i suprugu mu i valjda mu je pucao u noge, šta li. Dolazila je policija i njega molila, ali džaba, on kaže: "Ljudi, imam bombu, bacit ću na vas". E onda je prvo pucanje bilo, potom i eksplozija i onda je kuća planula. Ona ženica, koja je sad mrtva, vikala je upomoć, upomoć - ispričao je potreseni komšija. 
Kaže kako je komšinica prekoputa zvala policiju, te da su "došli i specijalci".
- Sve se odigralo u akšam negdje, pred mrak. On je odozgo govorio, nemojte prilaziti, imam bombu. To je haos bio - dodaje. 
Kaže i kako je sukob braće trajao već neko vrijeme. 
- Ja sam s mlađim baš sjedio, pio kafu, odvuk'o me u Dom zdravlja. Njegova supruga voli mace i uzela malo mače, a ova plavuša od ovog starijeg, ona se u tome našla. Ona se počne svađati u po bašče kad dođe, galami, psuje... - ispričao je, između ostalog.
Uviđaj na mjestu tragedije još traje.
Glasnogovornica Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić kazala je da uviđajem i uviđajnom ekipom rukovodi dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.
- Uviđaj obavljaju pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka medicinske struke, balistike, kontradiverzione zaštite, vještaka za biološka vještačenja, te vještaka protivpožarne zaštite - kazala je.
1000099148
FOTO:
Damir Hodžić
1 od 4
left-arrowright-arrow
Dodala je da o identitetu stradalih i načinu nastupanja njihove smrti nije moguće govoriti, sve dok se ne završe uviđajne i druge radnje dokazivanja koje je naložila postupajuća tužiteljica.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.