open-navfaktor-logo
search
Četiri osobe povrijeđene
Maloljetnik vozio automobil koji je sinoć učestvovao u nesreći u Sarajevu, objavljen i snimak
AUTOR: Faktor
14.03.2024. u 08:40
get url
text
Maloljetnik je bio za volanom automobila koji je sinoć učestvovao u saobraćajnoj nesreći na Skenderiji u Sarajevu, u kojoj su povrijeđene četiri osobe.
U nesreći na Skenderiji, sinoć oko 21 sat, učestvovala su dva automobila, BMW i VW polo. 
Povrijeđene osobe prevezene su u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) gdje su im konstatovane lakše povrede.
Objavljen je i snimak nesreće koja se desila ispred zgrade Delegacije EU-a u BiH, a u ovoj ulici sinoć je bio obustavljen saobraćaj do završetka uviđaja.
Iz policije su jutros objavili saopćenje u vezi sa nesrećom.
- Sinoć u 20.55 sati u ulici Skenderija, općina Centar, dogodila se saobraćajna nesreća. Došlo je do sudara BMW-a, kojim je upravljala maloljetna osoba, rođena 2006. godine, prije stjecanja prava na upravljanje i vozila VW polo, kojim je upravljao N. M, rođen 2002. godine, nastanjen u Sarajevu. Nakon toga je BMW udario u betonski stub, zatim se prevrnuo na krov, a potom klizio ulicom i vratio se u normalan položaj.
U ovoj saobraćajnoj nesreći lakše su povrijeđeni maloljetnik koji je upravljao BMW-om, kao i putnici iz navedenog vozila A. Z. i još dvije maloljetne osobe, a ljekarska pomoć im je ukazana na Klinici urgentne medicine KCUS-a. Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici policije PU Centar. U vremenu od 20.55 do 23.55 sati saobraćaj je bio obustavljen ulicom Skenderija i odvijao se alternativnim pravcima - saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.