open-navfaktor-logo
search
Oteti muškarac lakše povrijeđen
MUP KS objavio detalje otmice Sirijca na Ilidži, uhapšeno pet državljana Ukrajine
AUTOR: Faktor
10.05.2024. u 09:20
get url
text
FOTO: Didier Torche
MUP Kantona Sarajevo objavio je detalje jučerašnje otmice državljanina Sirije na Ilidži.
Kako su saopćili, jučer oko 15.40 sati PU Ilidža je obaviještena da je na kružnom toku u naselju Pejton na Ilidži više osoba fizički napalo jednog muškarca, kojeg su potom nasilno smjestili u kombi i uputili se u pravcu Blažuja.
Policajci su, kako navode, operativnim radom na terenu pronašli kombi ford, u samouslužnoj autopraonici na području ulice Plandište i jednog muškarca D. D., državljanina Ukrajine, koji se može dovesti u vezu s ovim događajem.
- Nedugo zatim, u ulici Plandište, policijski službenici pokušavaju zaustaviti vozilo škoda u kojem su se nalazile osobe od interesa. Vozač vozila odbija naredbu za zaustavljanje i nastavlja vožnju u pravcu Vrela Bosne. Na izletištu Vrelo Bosne, policijski službenici zatiču vozilo, dok su osumnjičeni bijeg nastavili pješke - istakli su iz MUP-a KS.
Tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo djelo je okvalifikovao kao protivpravno lišenje slobode (član 179. KZFBiH), a zbog sumnje u počinjenje ovog krivičnog djela, uhapšeni su: Y. L. (2005), Y. H. (2003), O. I. (1985), D. D. (2004) i A. M. (2005), svi iz Ukrajine.
- Prethodno, policijski službenici su locirali objekat u kojem je protivpravno bio zadržan muškarac A. E. A., državljanin Sirije. Uz pratnju policijskih službenika prebačen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) na ljekarski pregled, gdje su mu konstatovane lakše povrede. Policijski službenici su pretresli kuću te je pronađeno vatreno oružje – jedan pištolj - saopćio je MUP KS.
Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.