open-navfaktor-logo
search
Incident u zenici
Muškarac, navodno iz čista mira, napao i povrijedio dvije žene sa kojima je bila beba
Nije tražio novac, nije im ništa materijalno otuđio, što znači da je ovo djelo počinio "iz čistog hira", kaže kćerka, odnosno sestra napadnutih žena
AUTOR: Autor: Faktor/Zenicablog
01.04.2024. u 17:58
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
U ulici Islambegovića put u Zenici muškarac je danas oko 13 sati, navodno "iz čista mira", napao dvije žene sa kojima je bila i 19-mjesečna beba.
Ženama je tom prilikom nanio povrede.
Kako je potvrđeno iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, u 12.50 sati "došlo je do nasilničkog ponašanja A. M. (1981) iz zenice prema F.B. (1963) i P. A. (1985) iz Zenice".
Iz policije je potvrđeno da je riječ o ženama i da su zbog povreda prebačene u službu Hitne pomoći Zenica.
Kako je objavio portal zenicablog, muškarac je već u 12.55 sati lociran u ulici Safvet-bega Bašagića, gdje je i uhapšen i priveden u službene prostorije MUP-a.
Kćerka, odnosno sestra napadnutih žena, za Zenicablog je kazala da se napad dogodio samo 100 metara od MUP-a, usred dana i da napadač ničim nije bio izazvan na to.
- Taj čovjek ako se uopće može tako nazvati ih je iz čistog mira napao izvadivši nož, a nedugo nakon toga i fizički napao. I ne, nije tražio novac, nije im ništa materijalno otuđio, što znači da je ovo djelo počinio "iz čistog hira". Ruku na srce, policijski službenici su ga ubrzo pronašli i priveli, ali me samo zanima što se dešava s našim gradom? Dragi moji Zeničani i Zeničanke, što nam se ovo dešava? Jesmo li zaista došli do toga da nam postaje uobičajno da nam u centru usred bijela dana dešavaju ovakvi incidenti? - navela je u poruci Zenicablogu ova žena.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.