open-navfaktor-logo
search
MUP Kantona Sarajevo
Uhapšen vozač tramvaja nakon nesreće u kojoj je poginuo stariji muškarac
Autor: M. Ču.
20.03.2024. u 09:10
get url
text
Uhapšen je vozač tramvaja nakon sinoćnje nesreće na Ilidži u kojoj je preminuo stariji muškarac pošto je zadobio teške povrede padom na kolosijek tramvajske pruge. 
U 21.35 sati PU Ilidža je primila poziv tima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć da se dogodila nesreća u ulici Harisa Merzića.
- Na platou uz tramvajsku prugu neposredno ispred tramvajskog stajališta Ilidža dogodila se saobraćajna nesreća. Pri izlasku putnika iz zaustavljenog tramvaja, muškarac koji je rođen 1951. godine, pao je na kolosijek tramvajske pruge na zasad neutvrđen način. 
Muškarac je teško povrijeđen, smješten je u vozilo Hitne pomoći koje ga je povezlo prema Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. On je preminuo u vozilu Hitne pomoći, na putu prema zdrastvenoj ustanovi, a njegova smrt je konstatovana u 22.10 sati - kazala je za Faktor portparolka MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.
Kako je istakla, uviđaj na mjestu nesreće obavili su dežurni tužilac, policijski službenici, stalni sudski vještaci saobraćajne struke, kao i stalni sudski vještak mašinske struke.
- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, noćas dva i po sata poslije ponoći, uhapšen je vozač tramvaja koji je predat u prostorije za zadržavanje MUP-a KS - potvrdila je Novalić. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.