open-navfaktor-logo
search
Kantonalno tužilaštvo TK
Obdukcijom utvrđeno da je Amela Čičkušić usmrćena udarcima sjekirom
AUTOR: J. B.
22.05.2024. u 13:47
get url
text
Istraga tragedije na Stupinama
Istraga tragedije na Stupinama
Sektor kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona i postupajući tužilac obavljaju detaljne i obimne istražne radnje u vezi sa ubistvima 34-godišnje žene i njeno dvoje djece u dobi od devet i dvije godine, koja su počinjena na okrutan način u porodičnom stanu u tuzlanskom naselju Stupine, saopćeno je danas iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.
Podsjećamo, u tuzlanskom naselju Stupine ubijena je Amela Čičkušić i njeno dvoje djece. Njen suprug i otac djece Mujaga Čičkušić, u nedjelju navečer počinio je samoubistvo skokom sa zgrade u istom tuzlanskom naselju, u neposrednoj blizini zgrade u kojoj je bio nastanjen.
- Prema preliminarnim nalazima obdukcije, koji su za sada usmeno saopćeni Tužilaštvu te se uskoro očekuje dostavljanja pismenog nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine, žena je imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim dijelovima tijela, nanesenih i oštrim i tupim dijelom sjekire, što je izazvalo njenu smrt. U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku u FBiH Tužilaštvo neće iznositi bilo kakve detalje koji se odnose na usmrćenu djecu - navodi Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.
On je također rekao, da prema do sada prikupljenim dokazima, sve upućuje da je ubistva počinio suprug ubijene žene, koji je počinio samoubistvo, ali da Tužilaštvo TK konačnu ocjenu može dati tek kada budu završena sva vještačenja, tu posebno misleći na biološka vještačenja, DNK analizu i još neke istražne radnje.
U toku su, dodao je, brojne istražne radnje i prikupljeni su svi relevantni tragovi sa mjesta zločina koji će biti predmet vještačenja.
- Naročito su značajni biološko vještačenje i DNK analiza, koje će, nakon dostavljanja svih relevatnih dokaznih materijala od Tužilaštva, raditi Centar za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije. S obzirom na karakter krivičnih djela, bezobzirnost pri izvršenju, više detalja o istražnim radnjama i prikupljenim dokazima nismo u mogućnosti iznositi u javnost - naveo je Arnautović.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.