open-navfaktor-logo
search
Tražio pola miliona eura
Osumnjičen za otmicu "reality zvijezde": Nenadu Radinkoviću određen pritvor, policija uhapsila i pomagača
Nezvanično saznajemo da je zbog pomaganja Radinkoviću uhapšen Rajko Pavić
AUTOR: B. S.
23.05.2024. u 16:20
get url
text
Banjalučaninu Nenadu Radinkoviću određen je jednomjesečni pritvor zbog otmice muškarca u okolini Banje Luke, a za čiji "otkup" je od porodice tražio 500.000 eura.
Brat oštećenog je navodno Radinkoviću i platio oko 100.000 KM u kriptovaluti. Prema saznanjima ATV-a, žrtva je "reality zvijezda" Halid N. učesnik emisije "Svadba od milion eura".
Kao što smo ranije objavili, Radinković se sumnjiči da je oštećenog držao zatočenog na jednoj lokaciji u okolini Banje Luke i nanio mu povrede.
Radinkoviću se na teret stavlja da je počinio krivično djelo otmica i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja, a pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uništavanjem dokaza ili uticajem na svjedoke, kao i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.
MUP RS-a saopćio je da su pripadnici Uprave kriminalističke policije danas, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u nadležnost Tužilaštva RS-a predali i R. P. iz Banje Luke, zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela pomaganje, a u vezi s krivičnim djelom otmica. 
Nezvanično saznajemo da je uhapšen Rajko Pavić.
- R. P. je jučer lišen slobode u okviru istrage Uprave kriminalističke policije MUP-a RS-a, u vezi sa krivičnim djelom otmica, počinjenog od N. R. 17/18. maja 2024. godine, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, nakon čega je počinilo krivično djelo sprečavanje dokazivanja - naveli su iz MUP-a RS-a.
Inače, za djela koja se Radinkoviću stavljaju na teret zaprijećeno je do deset godina zatvora.
On je od ranije poznat policiji, a osuđen je na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Nikola Đurović iz Banje Luke. Poslije presude je pobjegao u Francusku gdje je također hapšen. Za njim je bila raspisana i Interpol potjernica na osnovu koje je uhapšen 2018. godine u Briselu i izručen BiH.
Pavić je također odranije poznat policiji i osuđivan je. 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.