open-navfaktor-logo
search
Tragedija u Gradačcu i Srebreniku
Pored tijela žene pronađena sjekira: Ubijena Halida Mujedinović, njen suprug Refik Mujedinović počinio samoubistvo
AUTOR: J. B.
09.05.2024. u 09:52
get url
text
Kuća u kojoj je ubijena žena
Kuća u kojoj je ubijena žena
FOTO: Dževad Pašalić (Radio Gradačac)
Ubistvo 63-godišnje Halide Mujedinović u gradačačkom naselju Vida 2 potreslo je cijeli grad, a posebno stanovnike ove mjesne zajednice koji su u šoku, nakon što je njeno tijelo, jučer oko 19 sati, u njenoj kući pronašla njena kćerka.
- U porodičnoj kući u naselju Vida 2 u Gradačcu, sinoć oko 19 sati, pronađeno je tijelo Halide Mujedinović (63) sa povredama u predjelu glave. U sobi u kojoj je žena ubijena je pronađena sjekira. Tijelo je pronašla njena kćerka iz prvog braka. U kući nisu pronađeni tragovi premetačine stvari. Jučer u jutranjim satima također je pronađeno tijelo njenog muža Refika Mujedinovića (69) u blizini kuće njegovog sina u Srebreniku. On je izvršio samoubistvo vješanjem - rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.
On dodaje da je uviđaj u kući u Gradačcu sinoć obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK tokom kojeg su prikupljeni svi relevantni tragovi u vezi s ubistvom.
- Obdukcije oba tijela bit će obavljene danas kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Dežurni tužilac će danas izdati naredbe za sva potrebna vještačenja, uključujući i DNK analizu. Provode se brojne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ubistvo. Do okončanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji nismo u mogućnosti saopćiti više informacija o ovim događajima - rekao je Arnautović.
Policija, kako nezvanično saznajemo, nije imala nikakve prijave u vezi s nasiljem u ovoj porodici, ali ni za bilo kakva druga krivična djela.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.